Vi bruker informasjonskapsler for å analysere bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Send forespørsel

Tattoo prat

Tattoo prat - Kyle the Kid

DSC09578

Kyle (the kid) er tatovøren, influenceren og den spirituelle læremesteren vi alle her på studioet ser opp til på en eller annen måte. Han er punktlig, jobber raskt og effektivt, samtidig som portrettene han serverer ukentlig virkelig er i verdensklasse. Men veien dit har vært lang, og som de fleste mestere innen alle fag vet, krever dette både disiplin, talent og hardt arbeid. Vi tok en prat med guttungen og fikk et innblikk både i tatoveringsbransjen og i vårt eget indre.Fyr opp en kopp med te og ta deg fem minutter på sofaen med Kyle the kid.

Kyle Eikenes Tattoo prat

Kallenavnet ditt er Kyle the Kid. Hvordan fikk du det kallenavnet?
Vel, det er egentlig en ganske morsom historie. Da jeg var 16 år, begynte jeg å utforske muligheter for sommerjobb, og jeg hadde aldri hatt en jobb før. En dag etter skolen skulle jeg levere ut CV-er som vanlig, men denne gangen hadde jeg med meg noen av tegningene mine. Jeg gikk en litt annerledes vei hjem og oppdaget et lokale under oppussing. Det var masse kunst der inne, og en fyr jobbet der. Jeg gikk inn og spurte hva som var på gang, og han fortalte meg at det skulle bli et tatoveringsstudio. Siden jeg hadde tegningene mine med meg, viste jeg dem til fyren, leverte CV-en min og spurte om de trengte hjelp den sommeren. Det viste seg at de faktisk lette etter en lærling, så jeg var på rett sted til rett tid. Det var sånn jeg fikk sommerjobben, og den sommeren tilbrakte jeg mesteparten av tiden med å tegne for sjefen der, bare for å bli bedre og lære mer om design.

Og sakte men sikkert ble jeg bare forelsket i bransjen, jeg bare skjønte at dette var den perfekte jobben for meg. Så når skolen startet igjen, helt i begynnelsen av andre klasse på videregående, fikk jeg et ultimatum fra sjefen om at han ikke kunne holde av lærlingplassen lenger. Hvis jeg ikke tok den, måtte han gi den til noen andre. Det var jo det jeg ville, så jeg gikk gjennom den prosessen og sluttet på skolen.

M: Han satte deg på kanten av stupet?


K:
Rett og slett!

Screenshot 2024 04 04 at 20 29 16

M: Det er sånn man skal gjøre det! Han spurte deg jo bare rett ut. Er det dette du virkelig vil gjøre med livet ditt?

K:
Ja, akkurat det. No pressure, men samtidig full pressure. Han måtte jo finne en lærling på en eller annen måte. Det var en heltidsjobb.

M: Rått! Så da var både lærlingplass og sommerjobb i boks?


K:
Ja.

M: Hva gikk arbeidsoppgavene ut på da, bortsett fra tegning?


K: Nei, det var stort sett tegning, men også typiske lærlingoppgaver som å vaske gulvet og rydde.

M: Karate Kid opplegg?


K: Ja, litt sånn, men ikke så mye faktisk. Mentoren min var mer innstilt på tatoveringsdelen og utviklingen. Så det satte jeg egentlig veldig pris på. Fokuset lå på selve tatoveringen.

10306230 1073878765967810 1496637734213119786 n

M: Og da var det her kallenavnet Kyle the Kid plutselig falt på plass?

K:
Ja, greia var at han dro meg med på en tattoo convention i Amsterdam da jeg var 17 år, som hans assistent. Oppgaven min var å hjelpe ham med alt han trengte hjelp til, gå rundt og ta litt bilder, og ellers var det egentlig bare å gå rundt og nyte convention. Og det var virkelig det villeste arrangementet de hadde der i Amsterdam, altså. Fullt strippeshow og hele pakka, og det var ganske sykt for en 17-åring, liksom, litt sånn "what the fuck" er dette egentlig.

M: Ja, du fikk sikkert ikke mindre lyst til å bli enda mer involvert i bransjen etter den turen?

K:
Haha, nei, absolutt ikke. Jeg skjønte at dette er livet, så etter det var det fullt kjør! Jeg fikk virkelig sansen for det ja.. Men ja! Det var faktisk en tid da mentoren min trengte hjelpen min der nede, men da var jeg sporløst forsvunnet. Så han løp rundt og spurte folk om de hadde sett "the kid". Have you seen "the kid", have you seen "the kid"?

M: Ikke sant! Kyle the kid på eventyr i Amsterdam. Sånn ble det! Og Amsterdam er ikke det eneste stedet du har vært med tatoveringsformål for øyet. Du har jo reist rundt i hele verden for å lære om tatoveringskunsten av mange forskjellige kunstnere, stemmer ikke det?

K:
Blant noen av verdens beste!

M: Spennende. Vil du fortelle litt om den reisen? Hvem, hva, hvor?

K:
Absolutt! Jeg kan ta det fra starten, egentlig. Etter studioet i Grimstad flyttet vi til Sørlandssenteret og var der et par år, men så stengte vi, og plutselig sto jeg uten et studio. I stedet for å følge den tradisjonelle veien og finne et nytt studio i nærheten, valgte jeg å utforske friheten det ga meg. Moren min skulle flytte til Canada, og faren min til Filippinene, og uten kjæreste eller noe annet som holdt meg tilbake her i Norge, føltes det som rett tidspunkt for å ta sats.

Så kom ideen om reisevlogger, noe jeg alltid har hatt en forkjærlighet for, kombinert med tatovering. Tanken om at som tatovør kan du reise hvor som helst og være gjesteartist. Du kan jobbe hvor du vil så lenge du gir beskjed. På det tidspunktet hadde jeg bygget opp en ganske solid portefølje og en god følgerskare på Instagram, noe som ofte åpner dørene til ulike studioer.

Så jeg fikk med meg barndomskompisen min som studerte fotografi, og en annen kamerat som studerte markedsføring og ledelse. Da var det både en manager og en fotograf/kameramann i crewet. Så det var oss tre som startet "Ink the World". Konseptet gikk ut på at jeg skulle reise verden rundt og besøke de beste tatoveringsstudioene jeg kunne finne i hvert land.

Så det var det jeg gjorde. Den sommeren fikk jeg tillatelse fra sentersjefen på Sørlandssenteret til å overta et lokale i noen måneder. Jeg brukte inntekten fra dette til å begynne finansieringen av reisen som endte opp med å bli et skikkelig eventyr.

For hvert land vi planla å besøke, gikk vi rett til Instagram for å finne de beste studioene i landet, vanligvis i hovedstaden. Deretter lagde vi en plan og kart. Så var det bare å bestille billetter og ordne resten.

IMG 7908

M: Veldig kult! Det er på mange måter selve definisjonen av å følge drømmen, vil jeg si. Hvilket studio husker du best, eller hvor hadde du det mest minneverdige øyeblikket?

K:
Det er flere som skiller seg ut, men det som er litt morsomt, er at da jeg først begynte som tatovør, var det to artister jeg begynte å følge på Instagram: Niki Norberg og Karlee Sabrina. Niki er fra Sverige, og Karlee er fra Australia. I mine øyne er de to beste, og jeg hentet mest inspirasjon fra dem. De var de første på reiselista mi for den turneen. Det var virkelig stort å møte dem i virkeligheten, bare et par år etter at jeg startet karrieren min. Plutselig sto jeg der med de beste tatovørene jeg kunne finne på nettet, og der sto jeg med dem.

M: Var det noe på turen du følte forbedret deg, eller noen spesielle steder som har vært med på å forme stilen din til det den er i dag? Du er jo den raskeste tatovøren her på huset, og jeg pleier å kalle deg studioets egen Bob Ross. Er den teknikken noe du plukket opp under reisen?


K:
Absolutt, det er noe jeg plukket opp underveis. Jeg har alltid hatt det mindsettet at hvis jeg ser at noen andre har fått det til, har de bevist at det er mulig. Og da er det ingenting som egentlig stopper meg fra å få det til jeg også. Så det hadde jeg som utgangspunkt. Hvert eneste studio vi besøkte på denne reisen som hadde tatovører som spesialiserte seg på realisme, fikk meg tilbake i lærlingmodus igjen. Jeg kunne gjerne sitte ved siden av dem i timesvis og bare studere teknikkene deres. Den teknikken jeg har i dag er takket være at jeg sugde til meg alt jeg lærte, og at jeg aldri har tenkt at jeg er ferdig utlært. Det er alltid noe å lære, synspunkter som gjør ting litt annerledes, og alltid noe som kan forbedres eller forandres. Samtidig som jeg setter min egen vri på det. Jeg liker å være effektiv, å maksimere på alle områder.

Screenshot 2024 04 04 at 16 46 11

M: Har du en favoritt tatovering fra tatovørene du møtte på veien?

K:
Ja, det er de tre prikkene her, som er fra verdens eldste tatovør, Apo Whang-Od. Det var et eventyr i seg selv. Vi dro bort til Fillipinene, og deretter var det en 12-13 timers kjøretur opp i fjellene fra hovedstaden. Jeg fikk både tatovering av niesen hennes og disse prikkene, som er signaturen til Whan-Od. Alle tre av oss fikk hennes signatur faktisk. Jeg fikk mine på armen, kameramannen fikk på panna, og manageren fikk på ryggraden.

M: Panna ja. Det er spenstig. Hvor gammel var hun?


K:
Da var hun 103 år.

IMG 2093

M: Du har et prosjekt kommende der du har fått 100% frie tøyler til å lage akkurat det du vil. Hva er det du skal tatovere, og hvordan kom du frem til at det var det du hadde lyst til å tatovere?

K:
Jeg fikk 100% frihet til å lage absolutt hva jeg ville. I utgangspunktet foreslo jeg at vi skulle lage noe innen astrologi, siden jeg er en veldig spirituell person, og dette utviklet seg videre til samtaler om manifestation og law of attraction. Det var helt åpenbart for oss at vi måtte lage en sleeve inspirert av det. Alle ideene falt på plass, fordi vi begge forstod konseptet. Koblingen mellom det indre og det ytre, og hvordan tankene dine styrer livet ditt.

M: Interessante greier! Og det kommer jo ganske tett opp mot en ny retning du har valgt å ta innenfor hvordan du kommuniserer til følgerne dine på sosiale medier. Vil du fortelle litt om det?


K:
Gjerne det. Man kan egentlig kalle det et livssyn jeg har utviklet opp gjennom årene som har gått. Underveis på denne reisen gjennomgikk jeg en slags spirituell oppvåkning og innså at det er mye mer mellom himmel og jord. Jeg begynte å interessere meg for spiritualitet, fysikk, kvantefysikk, nevrologi og ulike livssyn. Informasjonen har satt seg sammen som et stort puslespill, der de riktige brikkene har falt på plass etter hvert og det budskapet vil jeg gjerne dele, fordi det er så empowering. Det handler om intellektuell og spirituell frihet, oppfordring til å tenke og føle selv. Tenk på en ny måte! Still spørsmål til din egen tro og vær bevisst på hva du kommer frem til.

M: Veldig kult! Da føles det ekstra fint å ha deg her hos oss på Masterpiece når man vet hvor mye tanke som ligger bak det. Så da gjenstår det egentlig bare å høre om du trives med denne gjengen?


K:
Absolutt! Jeg kan komme med et perspektiv fra en som har jobbet på 30+ studioer verden rundt, og Masterpiece kan sammenlignes med de beste studioene som finnes, både når det gjelder looken på studioet og måten det blir drevet på. Du har det kunstneriske blandet med det profesjonelle, og det fungerer helt utrolig bra!

M: Tusen hjertelig takk, Kyle! Det er inspirerende å jobbe med deg! 

Vil du bli en del av reisen til Kyle og få en tatovering i verdensklasse? KLIKK HER