Vi bruker informasjonskapsler for å analysere bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Send forespørsel

Praktisk informasjon

Dusje med ny tatovering? Her har du noen gode råd!

Kan jeg dusje med tatoveringene mine
Dusj med ny tatovering

Det er dessverre en vanlig oppfatning at man ikke kan dusje på flere dager etter man har tatt ny tatovering, men sånn er det heldigvis ikke. Dusjing er fullt mulig så lenge du husker på dette:

Hold det kort: Begrens tiden i dusjen til for å unngå langvarig eksponering for vann, noe som kan myke opp skorper og skade den helbredende tatoveringen.

Bruk lunkent vann:
Velg lunkent vann i stedet for varmt vann, da varmt vann kan øke blodstrømmen til det tatoverte området og forårsake blødning.

Skånsom håndvask:
Unngå sterke såper og skrubb på din ferske tatovering. Bruk mild, parfymefri såpe og vask det tatoverte området forsiktig med fingrene. Unngå overdreven gnidning.

Tørk av:
Etter dusjen er det best å la tatoveringen lufttørke. Unngå å gni tatoveringen, da dette kan irritere huden og potensielt skade blekket. Har du ikke tid til å lufttørke tatoveringen din anbefaler vi å klappe den forsiktig med lofritt papir. Unngå håndkle! 

Direkte vanntrykk:
Ikke la dusjhodet treffe det tatoverte området direkte. Kraftig vanntrykk kan irritere tatoveringen og hindre helingsprosessen.

Bløtlegging av tatoveringen:
Unngå å senke tatoveringen din i vann, for eksempel i badekar, boblebad eller svømmebassenger, i løpet av den første perioden. Langvarig eksponering for vann kan myke opp skorper og øke risikoen for infeksjon.

Klø eller plukke:
Aldri klø eller plukk på sårene eller flakene som dannes på tatoveringen din, spesielt når du dusjer. Det er avgjørende å la dem falle av naturlig for å forhindre arrdannelse eller fargetap.

Da håper vi dette kom til nytte. Sitter du fortsatt igjen med spørsmål er det bare å ringe oss mellom 09:00 og 17:00 på ukedager og 10:00 og 14:00 på lørdager.