Vi bruker informasjonskapsler for å analysere bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Send forespørsel

Praktisk informasjon

Tatoveringen min falmer - Hva gjør jeg nå?

Hvor mister tatoveringene gloeden
Gloedende tatovering

Hvorfor falmer tatoveringer:

Når du tar en tatovering, injiseres blekket i et hudlag kjent som dermis. Over tid, begynner immunsystemets celler, kjent som makrofager, gradvis å absorbere tatoveringsblekk og spre det utover. Denne prosessen kan dessverre føre til falming av noen tatoveringer.

I tillegg kan eksterne faktorer som sollys, friksjon, og feilaktig pleie av tatoveringene fremskynde falmingen av tatoveringene dine.

I denne artikkelen skal vi utforske de ulike faktorene som bidrar til falming av tatoveringer sammen. Med denne kunnskapen friskt i minne, vil du være bedre rustet til å bevare hudens vitalitet og tatoveringenes skarphet i årene som kommer. Enten du elsker realisme, mikro realisme, hyperrealisme, farge tatoveringer, eller blomster tatoveringer, fra noen av Norges beste tatovører, har vi rådene du trenger for å bevare kunstverket på kroppen din.

Feil Førstegangspleie og Konsekvensene det har for tatoveringen din

De første timene og dagene etter at tatoveringen er utført, er uten tvil de mest kritiske. Det kan sikkert virke åpenbart for mange, men dette er perioden hvor huden din virkelig reagerer på det nylig påførte "såret" som ble skapt av en nål som stakk deg opp til 3000 ganger i minuttet. (Det høres skumlere ut enn det er)
Hvordan huden din reagerer på denne påkjenningen kan ha en varig innvirkning på tatoveringens utseende.

Derfor er et solid hudpleieregime for din nye tatovering avgjørende. Faktisk kan feilaktig pleie i denne tidlige fasen av tatoveringens liv resultere i deformerte og falmede tatoveringer.

Men det viktigste å huske på er å holde den ren. Dette kan innebære å holde beskyttelsesplasten på i 3-5 dager og deretter forsiktig vaske tatoveringen med riktig såpe og vann. Etterpå bør du tørke huden uten å gni den for å forhindre irritasjon.

I de påfølgende dagene er det viktig å fortsette å holde tatoveringen ren og fuktet. Selv om påføring av passende fuktighetskrem jevnlig er viktig, bør du være forsiktig så du ikke overdriver det. Overdreven bruk kan resultere i myke skorper, noe som ikke er ideelt.

Vi anbefaler produkter som er naturlige, uparfymerte og spesielt utviklet for tatoveringspleie, da de vanligvis er skånsomme mot huden din. Det er faktisk dokumentert at duftende produkter kan føre til arrdannelse og tidlig falming av tatoveringer, så det er best å unngå dem for å være på den sikre siden.Våre tatovører og ansatte gir deg alltid de beste rådene for hvordan du tar vare på din ferske tatovering. I tillegg bruker vi alltid toppmoderne tatoveringsutstyr, tatoveringsblekk som følger alle forskrifter og regler, etterbehandlingsskjemaer og det aller beste etterbehandlingsutstyret her hos oss på Masterpiece tattoo.Hvorfor Tatoveringer falmer under helbredelsesprosessen.

Mellom to og fire uker etter at du har fått en ny tatovering, når tatoveringen din begynner å utvikle skorper og flasser, kan du legge merke til at den virker mer falmet og matt enn du forventet. Men ikke bekymre deg, denne delen av prosessen er helt naturlig.

Dette fenomenet oppstår fordi den gamle, skadede huden som ble påvirket under tatoveringsprosessen, danner et tynt sjikt over tatoveringen din, skjuler dens sanne glans. Med tiden vil denne gamle huden naturlig eksfoliere seg selv og avdekke tatoveringen i all sin livlige prakt.

Betydningen av en solid generell hudpleierutine

Spørsmålet om hvorvidt en generell hudpleierutine er viktig er ofte en av de vanligste bekymringene i vår bransje. Når det gjelder tatoveringspleie spesielt, er svaret et rungende "ja."

Det er avgjørende å ha en dedikert hudpleierutine for å opprettholde tatoveringens skjønnhet. Dette innebærer mer enn bare sporadisk påføring av fuktighetskrem (selv om dette er viktig – mer om det nedenfor).

Noen av de vanligste syndene mot din egen hud inkluderer:Manglende væskeinntak: Regelmessig vanninntak har utallige helsefordeler, inkludert å forebygge dehydrering, redusere hodepine, forbedre konsentrasjonen og humøret. For huden din kan manglende hydrering resultere i tørrhet, rynker og flakende hud. Anbefalt væskeinntak varierer avhengig av individuelle faktorer, men generelt sett bør voksne minimum drikke mellom fire og seks kopper vann om dagen.Solkremmangel: Alle tatoveringer som utsettes for sollys er i fare for falming, spesielt i helingsperioden når huden er ekstra følsom for UV-stråler. UVA-stråler trenger dypt inn i huden og kan bryte ned tatoveringsblekk, mens UVB-stråler forårsaker solbrenthet. En solbrent ny tatovering kan forlenge helingsprosessen og forvrenge tatoveringens linjer og farger. Derfor er det viktig å beskytte tatoveringen med en vannfast solkrem (SPF 30+) etter at den har grodd. Solseng-tur til Granca rett etter en tatoveringstime hos oss er et stort no no!

Manglende fuktighet

Å holde huden riktig fuktet er avgjørende for å opprettholde livlige tatoveringer. For de beste resultatene anbefales en spesialisert fuktighetskrem, som vår TATTOOMED After tattoo creme. Den gir daglig skadekontroll for helbredede tatoveringer, strammer opp og jevner ut huden, og intensiverer blekket. I tillegg beskytter den mot misfarging med UVA/UVB-filtre og hjelper til med å beskytte huden mot solskader.

Så, ved å ta vare på din generelle hudhelse, kan du samtidig sikre at dine tatoveringer forblir strålende i årene som kommer.

Plasseringens påvirkning på tatoveringsfalming

Noen områder på kroppen din er mer utsatt for tatoveringsfalming enn andre. Tatoveringer på hender, føtter, albuer, armhuler og innsiden av armene er spesielt sårbare. Dette skyldes en enkel faktor: friksjon. For eksempel, tatoveringer på føttene blekner raskere på grunn av den konstante gnidningen fra sokker og sko. På en annen side bruker vi hendene våre hyppig, spesielt håndflatene som kommer i kontakt med gjenstander gjennom dagen. Selv om huden her er tykk, er det lite fett eller muskler under, og dette gjør at tatoveringer på disse områdene falmer raskere. Noen mindre åpenbare områder som også kan være utsatt for falming inkluderer deler av bena og skuldrene.

Igjen, dette har å gjøre med friksjon, så det er verdt å vurdere hvordan du kan unngå overdreven gnidning av den nye tatoveringen din mot klærne.

Folk som bruker trange bukser kan oppleve økt friksjon mot tatoveringen. Vesker som bæres over skulderen kan også føre til gnidning. Krager kan gni mot nakketatoveringer. Så selv om dette kanskje ikke er ditt primære bekymringspunkt ved valg av tatoveringssted, bør du vurdere det som en faktor for å unngå fremtidig falming. Under helingsprosessen er det også best å bruke løse klær for å redusere friksjon.

Svette og tatoveringer: En delikat balanse

Svette er en nødvendig funksjon i menneskekroppen for å regulere temperaturen og rense porene. Imidlertid kan svette by på noen utfordringer når det kommer til ferske tatoveringer.

Kan svette ødelegge en fersk tatovering?


Etter å ha fått en ny tatovering, vil kunstneren vanligvis råde deg til å unngå intensiv trening i minst 48 timer. Dette skyldes at immunforsvarsceller kjent som makrofager fagocytter hjelper til med å fjerne blekket fra hudens cytoplasma under helingsprosessen. Men overdreven svetting kan hemme denne prosessen, noe som potensielt kan føre til uskarpe eller misfargede tatoveringer.

Derfor bør du unngå kraftig trening i dagene etter å ha fått en fersk tatovering. Det kan også være lurt å unngå treningsstudioer, da treningsutstyr kan være en kilde til bakterier, noe som ikke er gunstig for en ny tatovering.

Hvor lenge etter en tatovering kan du svette?


Det er best å vente i minst 48 timer før du deltar i noen form for aktivitet som får deg til å svette tungt, og du bør kanskje vente lenger avhengig av råd fra tatovøren din. Det tar generelt mellom to og fire uker før en tatovering er fullstendig grodd, men fordi helingsprosessen varierer fra person til person, bør du følge med på hvordan tatoveringen din utvikler seg i stedet for å basere deg på strenge retningslinjer.

Blekk-kvalitet og tatoveringsfalming

Kvaliteten på tatoveringsblekk spiller en betydelig rolle når det gjelder hvordan tatoveringen din holder seg over tid, spesielt i forhold til falming.

Tatoveringsblekk av høy kvalitet skal forbli levende og beholde sin fargeintensitet i mange år.På en annen side vil billigere merker benytte seg av mindre konsentrerte pigmenter, noe som resulterer i en raskere falming, kanskje allerede i løpet av det første året. Siden kvalitetsforskjellene mellom merker kan være betydelige, bør du stole på profesjonelle når det gjelder valg og kjøp av tatoveringsblekk.

Å holde seg unna hjemmetatoveringssett er også klokt. Slike sett kan bruke lavkvalitetsblekk og kan til og med inneholde infeksjonsfremkallende bakterier.

Hudpleie

Det kan sikkert virke åpenbart for mange, men dette er perioden hvor huden din virkelig reagerer på det nylig påførte "såret" som ble skapt av en nål som stakk deg opp til 3000 ganger i minuttet. (Det høres skumlere ut enn det er)
Hvordan huden din reagerer på denne påkjenningen kan ha en varig innvirkning på tatoveringens utseende.

Derfor er et solid hudpleieregime for din nye tatovering avgjørende. Faktisk kan feilaktig pleie i denne tidlige fasen av tatoveringens liv resultere i deformerte og falmede tatoveringer. Men det viktigste å huske på er å holde den ren. Dette kan innebære å holde beskyttelsesplasten på i 3-5 dager og deretter forsiktig vaske tatoveringen med riktig såpe og vann.

Etterpå bør du tørke huden uten å gni den for å forhindre irritasjon. I de påfølgende dagene er det viktig å fortsette å holde tatoveringen ren og fuktet. Selv om påføring av passende fuktighetskrem jevnlig er viktig, bør du være forsiktig så du ikke overdriver det. Overdreven bruk kan resultere i myke skorper, noe som ikke er ideelt.

Vi anbefaler produkter som er naturlige, uparfymerte og spesielt utviklet for tatoveringspleie, da de vanligvis er skånsomme mot huden din. Det er faktisk dokumentert at duftende produkter kan føre til arrdannelse og tidlig falming av tatoveringer, så det er best å unngå dem for å være på den sikre siden. Våre tatovører og ansatte gir deg alltid de beste rådene for hvordan du tar vare på din ferske tatovering. I tillegg bruker vi alltid toppmoderne tatoveringsutstyr, tatoveringsblekk som følger alle forskrifter og regler, etterbehandlingsskjemaer og det aller beste etterbehandlingsutstyret her hos oss på Masterpiece tattoo.

Hvorfor Tatoveringer falmer under helbredelsesprosessen. Mellom to og fire uker etter at du har fått en ny tatovering, når tatoveringen din begynner å utvikle skorper og flasser, kan du legge merke til at den virker mer falmet og matt enn du forventet. Men ikke bekymre deg, denne delen av prosessen er helt naturlig.Dette fenomenet oppstår fordi den gamle, skadede huden som ble påvirket under tatoveringsprosessen, danner et tynt sjikt over tatoveringen din, skjuler dens sanne glans. Med tiden vil denne gamle huden naturlig eksfoliere seg selv og avdekke tatoveringen i all sin livlige prakt.

Tatoverte hender

Noen områder på kroppen din er mer utsatt for tatoveringsfalming enn andre. Tatoveringer på hender, føtter, albuer, armhuler og innsiden av armene er spesielt sårbare. Dette skyldes en enkel faktor: friksjon. For eksempel, tatoveringer på føttene blekner raskere på grunn av den konstante gnidningen fra sokker og sko. På en annen side bruker vi hendene våre hyppig, spesielt håndflatene som kommer i kontakt med gjenstander gjennom dagen. Selv om huden her er tykk, er det lite fett eller muskler under, og dette gjør at tatoveringer på disse områdene falmer raskere.

Noen mindre åpenbare områder som også kan være utsatt for falming inkluderer deler av bena og skuldrene.Igjen, dette har å gjøre med friksjon, så det er verdt å vurdere hvordan du kan unngå overdreven gnidning av den nye tatoveringen din mot klærne.Folk som bruker trange bukser kan oppleve økt friksjon mot tatoveringen. Vesker som bæres over skulderen kan også føre til gnidning. Krager kan gni mot nakketatoveringer. Så selv om dette kanskje ikke er ditt primære bekymringspunkt ved valg av tatoveringssted, bør du vurdere det som en faktor for å unngå fremtidig falming. Under helingsprosessen er det også best å bruke løse klær for å redusere friksjon.