Vi bruker informasjonskapsler for å analysere bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Send forespørsel

Tatoveringsstiler

Realisme tatovering: En gammel kunst utført med ny teknologi

48196 F26 57 FF 4 D08 8 E3 F 92 DD536 ED350
Realisme tatovering - Electric Linda

Tatoveringskunst har en imponerende historie som faktisk strekker seg over århundrer

Tatoveringer har vært en måte å uttrykke både historie og identitet på tvers av ulike kulturer rundt om i verden i tusenvis av år. I nyere tid har kvaliteten på realisme-tatoveringer tatt seg bemerkelsesverdig opp, noe som igjen virkelig har fanget folks interesse og lyst til å fargelegge kroppen. Enten det er en hyllest til en kjent og kjær, et symbol på religiøs eller personlig tro, et personlig uttrykk eller bare favoritt fotballklubben, er etterspørselen etter realisme-tatoveringer større enn noensinne - spesielt når de utføres av de dyktigste tatovørene i bransjen.

Realisme tatovering tiger - Kyle the kid

Historien om Realisme-Tatoveringer

Tatoveringskunst har eksistert i årtusener, men muligheten til å skape fotorealisme på huden er en relativt ny utvikling. Realisme oppstod først på 1850-tallet da kunstnere forlot de abstrakte og overdrevne stilene som dominerte den tiden til fordel for mer naturlige og realistiske motiver. Denne realismebevegelsen ble drevet av oppfinnelsen og den økende bruken av kameraet og naturligvis begynte tatoveringskunstnere etter hvert også å utforske realisme i sitt arbeid.

En av de fremragende realisme-tatoveringskunstnerne er Freddy Negrete. Mens han satt fengslet, bidro Negrete til å fremme realisme-tatoveringer ved å lage tatoveringer som hjalp med å bevare minner om kjære eller elementer av religiøs betydning for andre innsatte. Senere fikk Negrete jobb i et anerkjent tatoveringsstudio, hvor han skapte realisme-tatoveringer og økte etterspørselen etter denne stilen. Sammen med andre talentfulle kunstnere fra samme tidsalder, hjalp Negrete med å gjøre realisme-tatoveringer til den ettertraktede kunstformen de er i dag.

IMG 0017

Grunnleggende teknikker hos de beste realisme-tatovørene

Det finnes mange teknikker og triks som brukes av tatoveringskunstnere for å gi liv til sine verk. For fargetatoveringer brukes gradienter for å legge til tekstur og dybde. Noen kunstnere bruker også hvitt blekk for å fremheve hovedelementer i tatoveringen og gi dem en imponerende tredimensjonal effekt. Teknologiske fremskritt og nye materialer har åpnet døren for tatoveringer med enda mer intrikate detaljer. Nålens størrelse og lengde varierer, og de beste realisme-tatoveringskunstnerne holder ofte deres utvalgte kombinasjoner av disse teknikkene som en godt bevart hemmelighet. Hver kunstner har sine egne favorittkombinasjoner av teknikker, og dette gir deres kunst en unik og vakker karakter.

Realisme tatovering - Miguel Angel

Stiler innen Realisme-Tatoveringer

Realisme tatovering har utallige stiler. De dyktigste tatovørene er ofte svært allsidige og behersker ulike grener innenfor realisme universet, noe som gjør dem i stand til å skape variert kunst som imøtekommer kundenes ønsker og gjerne gir tatoveringene det lille ekstra. Er du interessert i en unik realisme tatovering finner du noen av de dyktigste i landet her hos oss i Oslo. En av de opprinnelige stilene, som fortsatt er svært populær i dag, er svart-hvitt realisme. Denne stilen, som navnet antyder, er uten farger. Tatoveringen består vanligvis av en mørk kontur med detaljer og skygger som gir dybde gjennom kunstnerisk bruk av gråtoner. Den andre dominerende stilen innen realisme-tatoveringer inkluderer bruk av farger. Å legge til sterke farger i tatoveringer kan forsterke inntrykket av realisme, og tillate for en mer imponerende spill mellom lys og skygge. Innenfor disse to hovedkategoriene finnes det flere variasjoner i skyggelegging, kontrast, pigmentering og nålstørrelser. Disse variasjonene er med på å gi hver tatovering liv og karakter, enten den følger svart-hvitt stilen eller inkluderer et rikt fargespekter.

Realisme-tatoveringer har utviklet seg over flere tiår. Dette har ført til at hundrevis av stiler og teknikker er blitt benyttet av tatovører over hele verden. Mange av disse teknikkene er bevist som effektive av de beste realisme-tatovørene i løpet av årene og er nå i bred bruk. Andre teknikker blir stadig utviklet, forfinet og utforsket, og dette gir rom for at realisme-tatovering kan vokse og utvikle seg i årene som kommer.